Bombers a Andorra



Aquest és un acudit que reflexa la situació dels i les bomberes a Andorra.

Les urgències que fins ara havien funcionat correctament s'han privatitzat, el govern andorrà financia les empreses privades per a crear un servei paral.lel al ja existent. Les empreses privades necessiten ambulàncies, edificis a les parròquies per a que el personal de les ambulàncies pugui oferir cobertura... i, ara, la ciutadania andorrana deixarà de tenir una de les poques prestacions socials de què podia gaudir en benefici d'aquestes empreses privades.

La Seguretat Social andorrana (CASS) pagarà per cada actuació de les empreses privades uns 300€. Novament la població està finançant aquesta privatització.

S'ha d'especificar que fins ara, el cos de bombers i bomberes d'Andorra, a part de l'extinció d'incendis, s'encarregava també de les emergències, dels trasllats, les ambulàncies, els rescats en muntanya... Ara només tenen assignada la tasca d'extinció d'incendis i l'empresa privada ha de cercar personal qualificat a l'exterior del país.

El govern per a camuflar aquesta operació, desvia l'atenció als horaris dels bombers/es; està intentant imposar horaris de 12 hores.

Comentaris

Entrades populars